فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال ششم شماره 1 (پیاپی 22، بهار 1386)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال ششم شماره 1 (پیاپی 22، بهار 1386)

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/04/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مختار مختاری، مهرداد شریعتی، جمیله امیری صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    داروی تامسولوزین هیدروکلراید مهارکننده گیرنده های آلفا آدرنرژیک است. توانایی این دارو در مهار گیرنده های 1α بیشتر از گیرنده های 2α می باشد. با وجود اهمیتی که این دارو در کاهش علایم هیپرپلازی خوش خیم پروستات دارد، اثرات جانبی این دارو بر محورهای آندوکرینی بدن بسیار مهم است. هدف از تحقیق حاضر تعیین اثرات تامسولوزین بر غلظت سرمی هورمون تستوسترون و گنادوتروپین ها و هم چنین اسپرماتوژنز در موش های نر است.
    مواد و روش ها
    نمونه های مورد مطالعه در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار بودند، که به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند. دارو به صورت خوراکی به مدت بیست و هشت روز مصرف شد. گروه های تجربی 100، 300 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم در روز دارو دریافت کردند. گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکرد و گروه شاهد فقط آب مقطر دریافت نمود. نمونه های خونی در روز بیست هشت تهیه، و غلظت هورمون های LH، FSH و تستوسترون با استفاده از روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شد. در روز بیست و هشتم بیضه ها خارج شدند و تغییرات بافتی بیضه بین گروه های تجربی و کنترل مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد غلظت سرمی هورمون های LH و FSH در گروه های مورد مطالعه دریافت کننده مقادیر مختلف دارو، نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد، اما تجویز دارو با مقادیر بالا غلظت هورمون تستوسترون را کاهش می دهد. بافت بیضه تغییرات مشخصی را بین گروه های مختلف نشان نداده است اما تجویز مقادیر بالای دارو با کاهش تعداد اسپرم در لوله های منی ساز در برخی مقاطع بافتی همراه بوده است.
    نتیجه گیری
    کاهش تستوسترون احتمالا ناشی از اثر مقادیر بالای تامسولوزین بر فعالیت آنزیم های استروییدساز در بیضه و یا ناشی از اثرات غیرفعال کننده آن بر روی سیستم آدرنرژیک و سروتونرژیک که استروییدسازی را در بر می گیرد؛ می باشد. به طور کلی می توان گفت مهارکننده های گیرنده های 1 α آدرنرژیک، اثرات ناباروری در موش های نر ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: تامسولوزین، تستوسترون، گونادوتروپین ها، موش صحرایی
  • غلامرضا سپهری، منظومه شمسی میمندی، مینا مبشر، رضیه محمدی، عادله محلاتی صفحات 7-14
    زمینه و هدف
    اوپیوییدها به عنوان داروهای انتخابی در درمان درد حاد، دارای عوارض جانبی زیادی می باشند. استفاده از داروهای دیگر همراه با دوزهای کمتر اپیوییدها موجب کاهش عوارض جانبی، تحمل و وابستگی به این داروها می گردد. لذا در مطالعه حاضر اثر تجویز همزمان گاباپنتین و مرفین در یک مدل درد حاد بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 36 سر موش صحرایی نر در 6 گروه 6 تایی مورد بررسی قرار گرفتند. اثر ضد دردی گاباپنتین (30 یا 90 میلی گرم بر کیلوگرم، زیرجلدی) و مرفین (5/0، 1 و 3 میلی گرم بر کیلوگرم، زیرجلدی) به تنهایی یا در ترکیب دو دارو به وسیله آزمون Tail-Flick (زمان تاخیری پس کشیدن دم) در موش های صحرایی نر بالغ سالم هر 15 دقیقه تا 105 دقیقه اندازه گیری شد. گروه کنترل نرمال سالین دریافت کردند. سطح زیر منحنی AUC (Area Under Curve) پس از تزریق در هر گروه به عنوان معیار اثر ضددردی محاسبه شد.
    یافته ها
    گاباپنتین با دوز 90 میلی گرم بر کیلوگرم و مرفین در دوزهای 1 و 3 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن اثر ضد دردی معنی داری را در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند (05/0p<). سطح زیر منحنی پس از تزریق 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم مرفین و 30 میلی گرم بر کیلوگرم گاباپنتین در مقایسه با موش های کنترل اختلاف معنی داری نداشته و به عنوان دوزهای زیر ضددردی محسوب شد. اما تجویز همزمان دو دوز زیر ضددردی گاباپنتین (30 میلی گرم بر کیلوگرم) و مرفین (5/0میلی گرم بر کیلوگرم) موجب افزایش معنی دار شاخص اثر ضددردی سطح زیر منحنی AUC در مقایسه با مرفین (5/0 میلی گرم بر کیلوگرم) گردید (001/0p<). تجویز هم زمان هر دو دوز گاباپنتین (30 و 90 میلی گرم بر کیلوگرم) با دوزهای ضددردی 1 میلی گرم بر کیلوگرم (005/0p<) و 3 میلی گرم بر کیلوگرم مرفین نیز موجب افزایش معنی دار شاخص اثر ضددردی AUC نسبت به مرفین تنها شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    سطح زیر منحنی پس از تزریق گاباپنتین اثر ضددردی مرفین را چه در مقادیر زیر ضددردی و چه در مقادیر ضددردی در مدل درد حاد به صورت وابسته به دوز افزایش داد.
    کلیدواژگان: گاباپنتین، مرفین، تجویز توام، درد حاد، ضددردی
  • غلامرضا مشتاقی کاشانیان، نادره رشتچی، حسن اردکانی، امیر قربانی حق جو صفحات 15-24
    زمینه و هدف
    آترواسکلروز یکی از دلایل عمده مرگ و میر بیماران همودیالیزی و پیوند کلیه ای می باشد، که دلیل به وجود آمدن آن هیپرلیپیدمی و افزایش پراکسیداسیون چربی ها است، لذا همیشه یکی از اهداف اصلی درمان این گونه بیماران، حذف عوامل خطرزا می باشد. مطالعات گذشته نشان داده که عوامل مختلفی در پراکسیداسیون چربی ها نقش دارند، لیکن تمامی این عوامل در یک مجموعه تاکنون بررسی نگشته است. برای روشن شدن دلایل هیپرلیپیدمی و عوامل موثر پراکسیداسیون چربی ها، در این مطالعه به بررسی سطوح سرمی کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول- لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL-c)، کلسترول- لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-c)، آلبومین، منیزیوم (Mg)، مالون دی آلدیید (MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام این گونه بیماران پرداخته و نتایج با اطلاعات به دست آمده برای گروه کنترلی که از نظر سن و جنس با بیماران یکسان بود مقایسه شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 30 بیمار همودیالیزی و 30 بیمار پیوند کلیه ای شرکت نمودند. آزمایش های فوق بر اساس دستورالعمل کارخانه سازنده کیت های آزمایشگاهی، بر روی سرم به دست آمده از خون ناشتای بیماران انجام شد و نتایج با مقادیر سرمی 30 فرد سالم که گروه کنترل را تشکیل می دادند مقایسه گردید. به علاوه در بیماران با پیوند کلیه سطح سیکلوسپورین تام خون نیز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که سطح سرمی تری گلیسرید (05/0 (p<و MDA (001/0p<) بیماران پیوندی و همودیالیزی بیشتر از گروه کنترل می باشد، در صورتی که غلظت آنتی اکسیدان تام آنان کمتر بود (001/0.(p< به علاوه، غلظت سرمی منیزیم بیماران همودیالیزی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری (01/0 (p<داشت، در صورتی که سطح منیزیم بیماران پیوندی کاهش معنی داری (01/0 (p<را نشان داد. سطح سرمی آلبومین هر دو گروه بیماران در مقایسه با گروه کنترل نیز کاهش معنی داری داشت (001/0p<) نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه مثبت و معنی داری بین غلظت تری گلیسیرید و سطح MDAوجود دارد (001/0 p<، 47/0= r)، در حالی که بین تری گلیسیرید و آنتی اکسیدانت تام همبستگی معکوس و معنی داری مشاهده شد (001/0 p<، 42/0- =r). هم چنین، همبستگی معکوس و معنی داری بین سطح سرمی منیزیم و سیکلوسپورین در میان بیماران پیوندی به دست آمد (001/0p<، 44/ -0= r).
    نتیجه گیری
    از تحقیق حاضر این گونه می توان نتیجه گرفت که درمان با سیکلوسپورین دلیل اصلی کاهش منیزیم در بیماران پیوندی می باشد. بنابراین بهتر است هم زمان با تجویز سیکلوسپورین، منیزیم نیز برای بیماران پیوندی تجویز گردد. هم چنین، کاهش سطح آنتی اکسیدانت تام در میان بیماران نشانگر این نکته می باشد که تجویز آنتی اکسیدانت های طبیعی هم چون ویتامین های C و E می تواند باعث کاهش ریسک آترواسکلروز در این بیماران گردد.
    کلیدواژگان: پیوند کلیه، همودیالیز، آنتی اکسیدان، مالون دی آلدیید، منیزیوم، الگوی لیپیدی
  • محمدرضا معین، ولی الله دهقانی صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    تومور مثانه یکی از تومورهای شایع دستگاه ادراری است. روش قطعی تشخیص آن سیستوسکوپی است که روش تهاجمی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارزش تشخیصی محصولات حاصل از تجزیه فیبرین/ فیبرینوژن ادرار در تشخیص تومور مثانه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ارزیابی آزمون تشخیصی، تعداد 60 بیمار که با علایم تومور مثانه به بیمارستان شهید رهنمون یزد مراجعه و در مراحل بعدی سرطان ترانزیشنال مثانه در آن ها ثابت گردیده بود وارد مطالعه شدند. دو نمونه از ادرار بیماران قبل از هرگونه دستکاری جمع آوری گردید. یک نمونه جهت بررسی سیتولوژیک به آزمایشگاه پاتولوژی و نمونه دیگر جهت بررسی میزان Fibrin Degradation Products (FDP) ادرار بر اساس دستورالعمل شرکت سازنده FDP Aurateck Kit)) به آزمایشگاه بیمارستان ارسال گردید. بیماران بر اساس مرحله و درجه بیماری تقسیم شدند و ارزش تشخیصی هر آزمون مشخص گردید.
    یافته ها
    تعداد 60 نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. 34 بیمار مرد و 26 نفر زن بودند. میانگین سنی بیماران 11±3/62 سال بود. بیماران از نظر درجه بیماری به سه گروه تقسیم گردیدند. میزان حساسیت FDP و سیتولوژی ادرار به ترتیب در درجه I معادل 63% و 8%، در گرید II بیماری معادل 64% و 28% و در بیماران با درجه III و IV بیماری، 89% و 50% بود. بیماران هم چنین بر اساس مرحله بیماری به گروه های مختلفی تقسیم شدند که میزان حساسیت FDP و سیتولوژی ادرار در بیماران با مرحله Ta به ترتیب 64% و 34% و در مرحله 1T و 2T به ترتیب 65% و 22% و در مرحله 3T و 4T به ترتیب معادل 63% و 43% محاسبه گردید. میزان حساسیت به طور کلی در مورد FDP برابر با 68% و در مورد سیتولوژی 38% بود (005/0p<). ارزش پیشگویی مثبت تست FDP معادل 100% و ارزش پیشگویی منفی آن برابر 4/30% گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که FDP ادرار، یک تومور مارکر و تست تشخیصی با ارزش می باشد که در تمام مراحل و گریدهای کارسینوم مثانه حساسیت بیشتری نسبت به سیتولوژی داشته و هم چنین از قدرت تشخیصی نسبتا یکسانی برخوردار است.
    کلیدواژگان: تومور مثانه، FDP، سیتولوژی، تومور مارکر، ارزش تشخیصی
  • محمدرضا صفوی، عظیم هنرمند صفحات 31-36
    زمینه و هدف
    در عمل جراحی آب مروارید پس از القای بیهوشی و لوله گذاری داخل تراشه اقدام به پرپ و درپ ناحیه اطراف چشم می شود. بدین منظور معمولا سر و گردن بیمار تا حد 30 الی 45 درجه خم می گردد. خم کردن گردن باعث جا به جایی نوک لوله تراشه به سمت کارینا شده و تحریک مخاط تراشه ناشی از آن، به ویژه در شرایط بیهوشی عمومی سبک می تواند منجر به سرفه غیر موثر، افزایش فشار داخل چشمی، لارنگواسپاسم و یا برونکواسپاسم گردد. اسپاسم حنجره و کلیه قسمت های تحریک پذیر تراشه، شاید اثراتی روی فشار انتهای بازدمی دی اکسیدکربن و نیز درصد اشباع محیطی اکسیژن - هموگلوبین خون شریانی داشته باشد. بنابراین در این مطالعه ما به بررسی تاثیر خم کردن سر و گردن پس از لوله گذاری تراشه بر روی ضربان قلب، فشار خون سیستولی و دیاستولی، فشار انتهای بازدمی دی اکسیدکربن، درصد اشباع محیطی اکسیژن هموگلوبین خون شریانی و فشار داخل چشم در بیمارانی که تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفتند، پرداختیم.
    مواد و روش ها
    دریک مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی دو سویه کور، تعداد 106 بیمار با وضعیت فیزیکی یک و دو بر اساس رتبه بندی انجمن بیهوشی آمریکا (A.S.A) و سن بین 80-40 سال وارد مطالعه شدند. القای بیهوشی با تیوپنتال سدیم، لیدوکائین و فنتانیل انجام شد. جهت تسهیل لوله گذاری 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم آتراکوریوم تزریق شد. در دقایق، 1، 2 و 5 پس از خم کردن سر و گردن سرعت ضربان قلب، فشار خون سیستول، دیاستول، فشار انتهای بازدمی دی اکسیدکربن، درصد اشباع محیطی اکسیژن هموگلوبین خون شریانی و فشار داخل چشمی ارزیابی شد. اطلاعات توسط آزمون های آماری مجذور کای و t-test مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین فشار خون سیستولی و دیاستولی، سرعت ضربان قلب و فشار داخل چشمی پس از لوله گذاری تراشه و خم کردن سر و گردن در مقایسه با مقادیر پایه افزایش معنی دار (05/0>p) و فشار انتهای بازدمی دی اکسیدکربن، درصد اشباع محیطی اکسیژن هموگلوبین خون شریانی پس از لوله گذاری تراشه در دقایق 1 و 2 پس از خم کردن سر و گردن کاهش معنی داری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، در جراحی آب مروارید تحت بیهوشی عمومی، جا به جایی لوله تراشه بر اثر خم کردن سر و گردن باعث تغییرات قابل توجهی در سرعت ضربان قلب، فشار خون سیستول و دیاستول، فشار انتهای بازدمی دی اکسیدکربن، درصد اشباع محیطی اکسیژن هموگلوبین خون شریانی و فشار داخل چشمی گردید. لذا پیشنهاد می شود در این گونه موارد، مانیتورینگ کافی از نظر متغیرهای ذکر شده به عمل آید.
    کلیدواژگان: لوله گذاری تراشه، فشار داخل چشمی، وضعیت سر و گردن، پاسخ های پرسور، پاسخ های تنفسی
  • گلرسته خلاصه زاده، حمید بخشی، محمد ناظر، احمدرضا صیادی، مسعود پورغلامی، عبدالحمید ربانی صفحات 37-44
    زمینه و هدف
    تجاوز به حقوق کودکان، آسیب رسانی بدنی و روانی، سوء رفتار یا رفتار مسامحه گرانه و نادرست، کودک آزاری اطلاق می شود که در اثر این اعمال، سلامتی و آسایش کودک آسیب می بیند. با توجه به اهمیت موضوع، این بررسی جهت تعیین میزان شیوع کودک آزاری در افراد وابسته به مواد افیونی مراجعه کننده به مرکز ترک خود معرف دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 648 نفر از والدین وابسته به مواد افیونی به صورت تصادفی نظام دار انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با کمک پرسش نامه پژوهشگر ساخته و تجزیه تحلیل داده ها با آزمون مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    از بین نمونه های مورد مطالعه 9/81% کودک آزار بودند. 8/87% آن ها در گروه سنی 60-41 سال قرار داشتند. در 30/93 % نمونه های وابسته تزریقی، 89% والدینی که سابقه اعتیاد در خانواده خود داشتند، 95% از والدینی که سابقه طلاق را ذکر نمودند، 9/90% از والدینی که سابقه آزار جسمی و 9/87 % والدینی که تجربه آزارهای مسامحه در دوران کودکی خود داشتند، کودک آزار بودند. بیشترین نوع آزار جسمی سیلی زدن به صورت (86/17%) و بیشترین نوع مسامحه محروم کردن از صحبت و توجه (44/16%) بود. اقدام به کودک آزاری، در82/20% موارد در هنگام قطع مصرف مواد و بیشترین احساس بعد از ارتکاب به کودک آزاری احساس گناه (87/36%) و احساس غمگینی (25/35%) توسط نمونه ها بیان شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که ارتباط مستقیمی بین کودک آزاری و وابستگی به مواد افیونی وجود دارد. همچنین عوامل دیگری در ارتباط با کودک آزاری وجود دارند از جمله: سطح تحصیلات، درآمد خانواده و سابقه اعتیاد در خانواده والدین، سابقه طلاق در خانواده والدین. بنابراین ضرورت پایش کودکان، تدوین قوانین جهت مداخله و حمایت از قربانیان، ایجاد مراکز حمایتی و آموزش مهارت های غلبه بر استرس و اعتیاد در والدین در کاهش کودک آزاری احساس می شود.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، اعتیاد، مواد افیونی، ترک، خود معرف
  • مجتبی ایزدی، قدرت الله باقری، حمیدرضا خلج، داوود خورشیدی، مریم چراغی دوچشمه صفحات 45-52
    زمینه و هدف
    علیرغم وجود مطالعات گسترده ر زمینه علوم ورزشی در سه دهه گذشته، هنوز اطلاعات اندکی در مورد الگوهای فعالیت و پاسخ های فیزیولوژیکی به تمرین در اشخاص معلول در دسترس است. هدف این تحقیق هم سنجی استقامت قلبی- عروقی، ظرفیت هوازی و نبض اکسیژن کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک، متعاقب اجرای برنامه تمرینات توانبخشی- ورزشی هوازی و مقایسه آن با افراد سالم است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 18 کودک فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک 10 تا 14 سال با میانگین و انحراف معیار قد 34/6131 سانتی متر و وزن 64/583/29 کیلوگرم، داوطلبانه و با رضایت والدین و همچنین تایید پزشک متخصص در برنامه ورزشی- توانبخشی شرکت کردند (گروه تجربی) و 18 کودک سالم همتایشان (گروه کنترل) به صورت تصادفی انتخاب شدند. متغیرهای تابع در گروه بیمار در وضعیت های قبل و بعد از برنامه توانبخشی در یک آزمون مطابق پروتکل مک مستر روی چرخ کارسنج در شرایط آزمایشگاهی اندازه گیری و سپس با گروه کنترل مقایسه شدند. گروه تجربی برنامه تمرینات را به مدت 3 ماه، سه نوبت در هفته با میانگین ضربان قلب 144 ضربان در دقیقه اجرا کردند. مدت اجرای هر جلسه تمرین برای هر آزمودنی 20 تا 25 دقیقه بود.
    یافته ها
    اجرای برنامه تمرینی به افزایش اندک حداکثر اکسیژن مصرفی(VO2 max) بیماران انجامید. نبض اکسیژن (VO2/HR) گروه بیمار در شرایط پیش آزمون به میزان قابل توجهی پایین تر از گروه کنترل بود و برنامه توانبخشی به بهبود این متغیر در بیماران منجر شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    عدم فعالیت و بی تحرکی طولانی مدت از یک طرف و افزایش اسپاستیسیتی و حرکات غیر ارادی از طرف دیگر به کاهش آمادگی قلبی - عروقی و افزایش هزینه انرژی و کاهش ظرفیت هوازی بیماران اسپاستیک به هنگام فعالیت نسبت به افراد سالم منجر می شود. برنامه نوتوانی و فعالیت های توانبخشی - ورزشی حتی با مدت و شدت کم به بهبود این عوامل و افزایش کارآیی قلبی - عروقی این بیماران منجر می شود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی اسپاستیک، نبض اکسیژن، توانبخشی، استقامت قلبی، عروقی
  • شهریار احمد پورقاسم آباد، محمدمحسن تقوی، حسین حقیر صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    در ارتباط با کاربرد ماده بنیادی دمینرالیزه استخوان (DBM=Demineralized Bone Matrix)، در حضور یک بیماری مثل دیابت نوع I مطالعات بسیار ناچیزی وجود دارد. این تحقیق به منظور تعیین اثرات هدایت و القاء استخوان سازی DBM در ترمیم استخوان آلوئولی موش های صحرایی دیابتیک نوع I تحت درمان با انسولین انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 50 سر موش صحرایی بالغ نر با وزن 250-200 گرم و سن هشت هفته انجام شد. موش های صحرایی در چهار گروه بدین ترتیب تقسیم شدند: گروه اول شامل 8 موش صحرایی (شاهد) و سه گروه دیگر 14 موش صحرایی (دیابتیک در هر گروه انتخاب گردیدند. دیابت توسط آلوکسان ایجاد شد. در گروه های دیابتیک فقط گروه چهارم روزانه یک واحد انسولین NPH دریافت می نمودند. 10 روز بعد دندان راست پیشین فوقانی کشیده شد و در گروه های سوم و چهارم با DBM حفره دندانی را پر نمودیم. در پایان هفته های اول و دوم نیمی از موش های صحرایی در هر گروه کشته شده و سر آن ها را جدا نمودیم. نمونه ها آماده سازی و با روش هماتوکسیلین-ائوزین(H&E) رنگ آمیزی گردیدند. تغییرات بافتی اطراف ذرات DBM را که نشان دهنده فعالیت استخوان سازی یا برعکس مغایر با فعالیت استخوان سازی می باشد، مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه چهارم در پایان هفته اول، فعالیت استئوبلاستیک و تشکیل تیغه های استخوانی و الیاف کلاژن (5 مورد از 7 مورد) و در پایان هفته دوم استخوان سازی با تشکیل تیغه های بیشتر و ضخیم تر در مجاورت DBM مشاهده شد. در گروه سوم در پایان هفته اول در اطراف DBM اثر القاء و هدایت استخوان سازی در بعضی نواحی قابل مشاهده بود (3 مورد از 7 مورد). ضمنا تخریب ماده بنیادی استخوان توسط فعالیت کلاستیک قابل رویت بود. در پایان هفته دوم استخوان سازی به صورت پراکنده مشاهده شد. در گروه دوم در پایان هفته اول هماتوم و التهاب، نمای غالب بود و در پایان هفته دوم استخوان سازی بسیار ضعیف مشاهده شد. یافته های بافتی در گروه کنترل در پایان هفته اول، استخوان سازی در اطراف لیگامان پریودنتال (PDL) و در هفته دوم استخوان سازی با تشکیل تیغه های استخوانی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که DBM در گروه موش صحرایی با دیابت کنترل شده توانسته است سلول های تمایز نیافته را تحریک و به پرواستئوبلاست ها و استئوبلاست ها تبدیل نماید به طوری که استخوان سازی در این گروه در مقایسه با سایر گروه های دیابتیک دارای روند بهتری بود و بنابراین DBM یک ماده مناسب برای پیوند است.
    کلیدواژگان: دیابت نوع I، ماده بنیادی دمینرالیزه استخوان، حفره دندانی، موش صحرایی
  • حسین لباف، کیومرث نظری مقدم، کیامرث هنردار صفحات 61-66
    زمینه و هدف
    یکی از معضلات مهم در درمان های دندانپزشکی مهر و موم کردن فورکای ریشه دندان می باشد. درمان سوراخ شدگی شامل مهر و موم نمودن ناحیه سوراخ شده یا حذف این ناحیه به روش جراحی است. هدف از این مطالعه مقایسه توانایی مهر و موم کنندگی دو ماده Mineral Trioxide Aggregate (MTA) ایرانی (Root MTA) و خارجی (Pro Root) به صورت آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی از 58 دندان آسیای بالا و پایین کشیده شده انسان استفاده گردید. دندان ها به 4 گروه آزمایشی 13 تایی و 2 گروه کنترل سه تایی تقسیم شدند. حفره دسترسی توسط فرز گرد (Round) شماره 2 الماسی آماده گردید و محل انشعاب ریشه ها توسط یک فرز استوانه ای شماره 2 الماسی سوراخ شد. بعد از این مرحله ناحیه توسط MTA ایرانی و MTA خارجی ترمیم گردید. تمام دندان ها به مدت 72 ساعت در انکوباتور قرار گرفتند. سپس سطوح خارجی دندان به جز ناحیه سوراخ شدگی در بین ریشه ها توسط 2 لایه لاک ناخن پوشیده شده و ناحیه تاجی نیز توسط آمالگام پر گردید. کلیه دندان ها پس از خشک شدن لاک ناخن به مدت 12 ساعت در رنگ فوشین 2% قرار داده شده و دندان ها پس از خروج از رنگ در قطع مزیودیستالی توسط دیسک با ضخامت 72/0 میلی متر برش داده شد و توسط استریومیکروسکوپ با درشت نمایی 20× توسط دو متخصص اندودنتیکس مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از روش آماری T-test و ANOVA نتایج مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که MTA خارجی میزان نفوذ رنگ کمتری نسبت به MTA ساخت ایران دارد و این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (025/0=p).
    نتیجه گیری
    استفاده از MTAساخت داخل نمی تواند قبل از بهبود کیفیت آن جایگزین مناسبی برای MTA ساخت خارج باشد.
    کلیدواژگان: سوراخ شدگی فورکال، توانایی مهر و موم کنندگی، MTA Root، نفوذ رنگ، Pro Root
  • حسین فیاض منفرد، مهتاب حمزه صفحات 67-76
    زمینه و هدف
    علیرغم وجود مطالعات گسترده ر زمینه علوم ورزشی در سه دهه گذشته، هنوز اطلاعات اندکی در مورد الگوهای فعالیت و پاسخ های فیزیولوژیکی به تمرین در اشخاص معلول در دسترس است. هدف این تحقیق هم سنجی استقامت قلبی- عروقی، ظرفیت هوازی و نبض اکسیژن کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک، متعاقب اجرای برنامه تمرینات توانبخشی- ورزشی هوازی و مقایسه آن با افراد سالم است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 18 کودک فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک 10 تا 14 سال با میانگین و انحراف معیار قد 34/6131 سانتی متر و وزن 64/583/29 کیلوگرم، داوطلبانه و با رضایت والدین و همچنین تایید پزشک متخصص در برنامه ورزشی- توانبخشی شرکت کردند (گروه تجربی) و 18 کودک سالم همتایشان (گروه کنترل) به صورت تصادفی انتخاب شدند. متغیرهای تابع در گروه بیمار در وضعیت های قبل و بعد از برنامه توانبخشی در یک آزمون مطابق پروتکل مک مستر روی چرخ کارسنج در شرایط آزمایشگاهی اندازه گیری و سپس با گروه کنترل مقایسه شدند. گروه تجربی برنامه تمرینات را به مدت 3 ماه، سه نوبت در هفته با میانگین ضربان قلب 144 ضربان در دقیقه اجرا کردند. مدت اجرای هر جلسه تمرین برای هر آزمودنی 20 تا 25 دقیقه بود.
    یافته ها
    اجرای برنامه تمرینی به افزایش اندک حداکثر اکسیژن مصرفی(VO2 max) بیماران انجامید. نبض اکسیژن (VO2/HR) گروه بیمار در شرایط پیش آزمون به میزان قابل توجهی پایین تر از گروه کنترل بود و برنامه توانبخشی به بهبود این متغیر در بیماران منجر شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    عدم فعالیت و بی تحرکی طولانی مدت از یک طرف و افزایش اسپاستیسیتی و حرکات غیر ارادی از طرف دیگر به کاهش آمادگی قلبی - عروقی و افزایش هزینه انرژی و کاهش ظرفیت هوازی بیماران اسپاستیک به هنگام فعالیت نسبت به افراد سالم منجر می شود. برنامه نوتوانی و فعالیت های توانبخشی - ورزشی حتی با مدت و شدت کم به بهبود این عوامل و افزایش کارآیی قلبی - عروقی این بیماران منجر می شود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی اسپاستیک، نبض اکسیژن، توانبخشی، استقامت قلبی، عروقی
  • سید محمد جواد مرتضوی، عبدالله جعفرزاده، محمدحسین خسروی، جعفر احمدی، لطفعلی مهدی پور، بدرالسادات به نژاد، مسعود پور غلامی، آزیتا منشوری صفحات 77-84
    زمینه و هدف
    کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن پس از پرتوگیری با دوز زیاد امری شناخته شده است اما پژوهش های اخیر نشان داده است که دوزهای کم پرتو یونیزان باعث تحریک سیستم ایمنی در انسان و حیوانات آزمایشگاهی می شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات دوزهای کم پرتو ایکس بر روی پاسخ ایمنی هومورال و سلولی در موش Balb/c می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی سه گروه از موش های نر نژاد Balb/c به طور جداگانه یک بار، دو بار و سه بار تحت تابش پرتو ایکس با دوز mGy 30 قرار گرفتند. سپس4-2 ساعت بعد از دریافت اشعه، پاسخ های ازدیاد حساسیت تاخیری (DTH) و هومورال بر علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) در این حیوانات اندازه گیری شدند و پاسخ آن ها با میزان پاسخ ها در موش های گروه کنترل و تابش کاذب که در معرض اشعه قرار نگرفتند مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین تیتر آنتی بادی ضد SRBC در موش هایی که دو بار (12/26±66/74) و سه بار (1/70±66/128) اشعه دریافت کرده بودند به طور معنی داری از موش های گروه کنترل (26/8±66/26) و تابش کاذب (86/20±8/28) بالاتر بود (001/0p<). اما میانگین تیتر آنتی بادی در موش هایی که یک بار (76/8±66/22) اشعه دریافت کرده بودند، تفاوت معنی داری با موش های گروه کنترل و تابش کاذب نداشت. به طور مشابهی پاسخ DTH (درصد افزایش قطر پای SRBC تزریق شده) در موش های گروه کنترل (2/0±4) و تابش کاذب (3/0±3/4) نیز تفاوت آماری معنی داری با پاسخ DTH در گروه هایی که دو بار (9/3±2/12) و سه بار (7/3±6/9) اشعه دریافت داشته اند نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهند که هر چند، یک بار تابش گیری با دوز mGy 30 نمی تواند در مقایسه با گروه کنترل باعث تحریک تولید آنتی بادی و نیز افزایش DTH گردد، اما دو و یا سه بار پرتوگیری با این دوز موجب افزایش پاسخ های آنتی بادی و DTHنسبت به گروه کنترل می شود. میزان تولید آنتی بادی و نیز افزایش حساسیت تاخیری بین گروه های دو بار پرتودهی و سه بار پرتودهی با هم تفاوت معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: اشعه ایکس، دوز پایین پرتوهای یونیزان، پاسخ های ایمنی سلولی و هومورال
  • رضا درخشان صفحه 85
    زمینه و هدف
    هیمنولیپیس بیماری انگلی شایع در کشورهای در حال توسعه است که معمولا با علایم غیر اختصاصی تظاهر می یابد و به صورت تصادفی کشف می شود. بیمار حاضر پسر 6 ساله ای است که با علایم مننژیت (تب، سردرد شدید، مننژیسموس، کاهش وزن و درد شکم) به بیمارستان مراجعه کرد. در سابقه، کاهش وزن، تب های دوره ای خصوصا شب هنگام و بی اشتهایی را از 3-2 ماه قبل ذکر می کرد.
    شرح مورد: در معاینه سر و گردن بزرگی غدد تحت فکی با سایز حداکثر 1×1 سانتی متر وجود داشت. در معاینه شکم، توده ای در ناحیه اپیگاستر که تا ناحیه ناف امتداد داشت، لمس می شد. این توده سفت و تا حدی حساس بود. شکم نرم بود و ارگانومگالی نداشت. آزمایشات اولیه شامل شمارش سلول های خونی آزمایش ادرار، مدفوع و مایع نخاعی طبیعی بود. برای بررسی توده شکمی سونوگرافی شکم انجام شد. ضایعه فضاگیر بزرگ (به ابعاد 66 در 25 میلی متر) ناحیه اپیگاستر که باعث ایجاد فاصله بین آئورت و ورید مزانتریک فوقانی شده بود، دیده شد. در CT اسکن شکم، توده های متعدد و به هم پیوسته از لنفادنوپاتی مزانتریک گزارش گردید. جهت رد متاستاز مغزی، MRI مغزی انجام گرفت که طبیعی گزارش شد. در آسپیراسیون مغز استخوان (BMA)، مگاکاریوسیت وجود داشت. بیوپسی مغز استخوان (BMB)، افزایش تعداد ائوزینوفیل ها و پلی مورفونوکلئورها را نشان داد. به دلیل توده شکمی با شک به بدخیمی، لاپاراتومی انجام شد. بیوپسی کبد، نشان دهنده افزایش تعداد ائوزینوفیل ها بود. پس از عمل، آزمایش مدفوع درخواست گردید که تخم دو جداره انگل H. Nana را نشان داد. کودک با تشخیص هیمنولیپیس نانا تحت درمان با نیکلوزامید قرار گرفت. از روز چهارم، وضعیت بیمار بهبود یافت ولی توده هنوز وجود داشت. پردنیزولون به درمان کودک اضافه شد. روز دهم توده کوچک شد. آزمایش مدفوع از نظر H. Nana منفی گزارش شد و بیمار مرخص گردید. یک ماه بعد مجددا سونوگرافی انجام شد که توده از بین رفته بود. در مراجعه سال بعد حال عمومی کودک کاملا خوب بود و هیچ علایمی وجود نداشت. نتیجه سرولوژی H. Nana مثبت بود.
    نتیجه گیری
    هیمنولیپیس ممکن است با علایم غیر معمول مثل علایم تحریک مننژ و یا علایم لنفادونوپاتی نیز تظاهر یابد.
    کلیدواژگان: هیمنولیپیس نانا، توده شکمی، منن~~~~~~~~~~ژیسموس
|
  • M. Mokhtari, M. Shariati, J. Amiri Pages 1-6
    Background And Objective
    Tamsulosin hydrochloride (HCl) is an alpha-1 adrenoceptor antagonist and its ability to inhibit alpha-1 adrenoceptor is more than alpha-2 adrenoceptor. Due to the important therapeutic role of Tamsulosin HCl in benign prostatic hyperplasia (BPH), its side effects on the endocrine axes are also very important. The aim of the present research was to determine the effect of Tamsulosin HCl on serum level of testosterone and gonadotropins, and also on the spermatogengsis in adult male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 adult male Wistar rats were randomly divided into 5 groups of 8. The experimental groups received 100, 300, and 600 mg/kg/day of Tamsulosin for 28 days. The sham group were treated with distilled water and the control group received nothing. The blood samples were taken on day 28 and the blood concentration of LH, FSH and testosterone were measured by RIA. Simulataneously, the testes of all rats were removed to assess the possible histological changes. The results were analysed using ANOVA and Duncan tests. The level of significance was considered at p≤0.05.
    Results
    The results indicated that at doses used in our study, Tamsulosin HCl had no significant effect on serum LH and FSH. However, this drug at high concentration was able to decrease the level of testostrone. Also, our histological studies showed a decrease in density of spermatoza in the seminiferous tubules in some sections only at high doses of the drug.
    Conclusion
    According to this research and the results from other similar studies, Tamsulosin at high dose is possibly able to decrease the serum oncentration of testostrone through either the effect on steroidogenesis enzymes in testes, or its inactivation properties on adrenergic and serotonergic systems involved in steroidogenesis. So, it seems that alpha adrenergic receptor blockers possibly have some deleterious effect on spermatogenesis causing infertility in male rats. However further studies need to confirm these results.
    Keywords: Tamsulosin, Testosterone, Gonadotropins, Rats
  • G.R. Sepehri, M. Shamsi Meymandi, M. Mobasher, R. Mohammadi, A. Mohalati Pages 7-14
    Background And Objective
    Opioids, as drug of choice in acute pain treatment, have many side effects including dependency. Therefore, the combinational therapy of other drugs accompanied with opioids could decrease the side effects, tolerance and opioid dependency. In this study the effect of gabapentin and morphine co-administration was evaluated in acute model of pain.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the antinociceptive effect of gabapentin (30 or 90mg/kg, s.c.) and morphine (0.5, 1 and 3mg/kg, s.c.) alone or in combination with gabapentin were measured by Tail-flick test every 15 minuxtes up to 105 mins in intact adult male rats. Control rats received normal saline. Area Under Curve (AUC), as antinociceptive index, was calculated for each groups.
    Results
    Both gabapentin (90mg/kg) and morphine (1 and 3mg/kg) showed antinociceptive response as compared to controls (p<0.05). But there was not any significant differences between the (AUC) of 0.5mg/kg morphine and 30mg/kg gabapentin as compared to controls, so these doses were considered as subanalgesic doses. The co-administration of subanalgesic doses of morphine (0.5mg/kg) and gabapentin (30mg/kg) increased significantly AUC as compared to morphine alone (p<0.001). The co-administration of gabapentin (30 and 90mg/kg) with analgesic doses of 1mg/kg (p<0.005) and 3mg/kg morphine also increased significantly AUC antinociceptive index as compared to controls (p<0.05).
    Conclusion
    Gabapentin enhanced the antinociceptive effects of both analgesic and subanalgesic doses of morphine in a dose dependent manner in acute pain model in male rats.
    Keywords: Gabapentin, Morphine, Co, administration, Acute pain, Antinociception
  • Gr. Moshtaghi Kashanian, N. Rashtchi, H. Ardakani, A. Ghorbani Haghjoo Pages 15-24
    Background And Objective
    Atherosclerosis is the most important cause of death in hemodialysis and renal transplanted patients while hyperlipidemia and lipid peroxidation are considered major risk factors of it. For this reason, the most important goals of therapy are elimination of risk factors of atherosclerosis among these patients. Since peroxidation of lipids are a multifactorial process and all factors have not been investigated in one study, we decided to investigate, serum concentrations of total cholesterol, triglycerides, cholesterol contained of high density lipoprotein (HDL-c), concentration of albumin, total magnesium (Mg), malondialdehyde (MDA) and total antioxidant of these patients and compare the results with corresponding data obtained for age and sex matched control group.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 30 patients who were on hemodialysis and 30 renal transplanted patients were participated. Parameters mentioned above were measured using sera separated from the fasting blood collected from the patients. Evaluation of these parameters were done by following protocols provided by the manufactures of the kits, The results obtained were compared with the corresponding data of 30 healthy persons who served as control group. In addition, the cholesterol contained of low density lipoprotein (LDL-c) was calculated and plasma level of cyclosporine was measured for renal transplanted patients.
    Results
    Evaluated data showed elevation in the serum levels of triglycerides (p<0.05), MDA (p<0.001) and decrease in the serum levels of total antioxidant among hemodialysis and renal transplanted patients (p<0.001). In addition, the serum levels of magnesium in hemodialysis patients were higher than control group (p<0.01), while it was lower in renal transplant patients (p<0.01). Finally, Serum albumin levels were significantly lower in the patient groups, when compared with control group (p<0.01). Pearson regression analysis showed a positive and significant correlation between triglycerides level and MDA (r= -0.47, p<0.001) and negative correlation with total antioxidant (r=-0.42, p<0.001). In addition, there was a negative and significant correlation between Mg and cyclosporine level (r=-0.44, p<0.01) among renal transplanted patients.
    Conclusion
    In conclusion, present results demonstrated that cyclosporine is the most important cause of hypomagnesaemia in renal transplanted patients. Therefore, oral magnesium supplement should be used for these patients, when cyclosporine recommended. In addition, low levels of antioxidant detected among the patient groups suggest that prescription of oral antioxidant such as vitamin C and E could reduce the risk of atherosclerosis in these patients.
    Keywords: Renal Transplant, Hemodialysis, Antioxidant, MDA, Magnesium, Lipid Profile
  • M.R. Moein, V. Dehghani Pages 25-30
    Background And Objective
    The bladder tumar is common in urinary system and its certain diagnostic method is cystoscopy that is a noninvasive method. In this study the sensitivity and specificity of the urinary FDP (Fibrin Degradation Products) in diagnosis of transitional cell carcinoma of bladder was determined and compared with urine cytology during the course of the disease.
    Materials And Methods
    In this evaluation study of diagnostic test, 60 cases with confirmed bladder carcinoma admitted to Rahnemoon Hospital in Yazd were included. Urine samples were collected before any intervention for cytologic examination and also for checking the FDP according to manufacturer's instruction (FDP Aurateck Kit). Patients were randomy divided into three groups based on the stages and grades of the disease. Sensitivity and specificity of each test was also determined.
    Results
    Sixty urine samples were evaluated. Thirty four patients were male and 26 were female. Mean age of patients was 62.3±11 years. Sensitivity of FDP and Cytology in patients with grade I was 63% and 8%, in grade II 64% and 28%, and in grade III and also IV 89% and 50% respectively. These values in patients with stage Ta were 64% and 34%, in stage T1 and T2 65% and 22% and in stage T3 and, T4 63% and 43% respectively. Overall, the sensitivity of FDP was 68% and for cytology was 38% (p<0.005). The positive predictive value for FDP was 100% and the negative predictive value was 30.4%.
    Conclusion
    Our study showed that urinary FDP is a valuable diagnostic test which has greater sensitivity and specificity than cytology in bladder carcinoma and its accuracy is not affected by the stage and grade of the tumor.
    Keywords: Bladder Tumor, FDP, Cytology, Tumor Marker, Diagnostic Value
  • M.R. Safavi, A. Honarmand Pages 31-36
    Background And Objective
    During the cataract surgery, after induction of general anesthesia and endotracheal intubation (ETI), the periorbital area is prepared and draped. For this purpose, the patient's head and neck is usually flexed 30 to 45 degrees. Neck flexion causes displacement of the endotracheal tube tip toward the carina. Stimulation of the tracheal mucosa especially during light anesthesia may cause bucking, increase in intraocular pressure (IOP), laryngospasm and/or bronchospasm. Laryngeal constriction and all of the components of the tracheal response may have some effects on end-tidal carbon dioxide pressure (PETCo2) and peripheral arterial hemoglobin oxygen saturation (SpaO2). In the current study, the influence of head and neck flexion after endotracheal intubation on the patient's heart rate (HR), systolic and diastolic blood pressure (SAP and DAP), SpaO2, PETCO2, and IOP was investigated for patients, who underwent cataract surgery during general anesthesia.
    Materials And Methods
    In a double-blind clinical trial study, 106 patients aged 40-80 years were included according to ASA (American Social Anesthesia) physical status I and II. Anesthesia was induced with sodium thiopental, lidocaine and fentanyl. Atracurium 0.5 mg/kg was given to facilitate tracheal intubation. HR, SAP, DAP, SpaO2, PETCO2, and IOP were measured at 1, 2, and 5 minutes after head flexion. Data were then analyzed using Chi-Square and t-test, p< 0.05 was considered as significant.
    Results
    The means of SAP, DAP, IOP, and HR were increased after ETI, head flexion (p<0.05) and PETCO2, SpaO2 were decreased after ETI, also after 1 and 2 minutes head flexion compared with the baseline values (p<0.05).
    Conclusions
    It can be concluded from this study that for patients undergoing cataract surgery during general anesthesia, endotracheal tube movement along with changes in head and neck position may have a significant effect on heart rate, systolic and diastolic blood pressures, laryngeal reflexes, SpaO2, PETCO2, and intraocular pressure. Accordingly, an adequate monitoring of these vital parameters during anesthesia is warranted.
    Keywords: Endotracheal Intubation, Intraocular Pressure, Head, Neck Positioning, Pressor Responses, Respiratory Responses
  • G. Kholasezadeh, H. Bakhshi, M. Nazer, A.R. Sayadi, M. Pourgholami, A.H. Rabbani Pages 37-44
    Background And Objective
    Child abuse and neglect of children referred to the physical, psychological, emotional or sexual abuse, these circumstances result in detrimental impacts on health, welfare and education of children. Based on these considerations, the present study was conducted to investigate the prevalence of child abuse among addicts referred to the Rafsanjan Addiction Withdrawal Center in 2005.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 648 addicts randomly selected. A questionnaire was completed for each particpant and the data were then analysed using X2 test.
    Results
    The findings of this study showed that 81.9% of the participants were child abusers and 87.8% of them were 41-60 years old. The percentages of child abuse found in the participants with a history of parenteral drug-abuse, addiction in their families, divorce, physical harassment, and neglect during their childhood were 93.3%, 89%, 95%, 90.9% and 87.9% respectively. Slapping (17.86%) and deprivation of talking and attention (16.44%) were the most common type of physical child abuse and neglect. In 20.82% cases, the child abuse occurred at the withdrawal period of addiction. The most frequent feelings after child abuse for the child abusers were regret and sadness (36.87% and 35.25% respectively).
    Conclusion
    This study showed that there is a direct relationship between child abuse and addiction to opiates. Also there are other factors related to child abuse including level of education, economic situation, a history of addiction and divorce in the family of child abuse victims. Therefore, the necessity of an organized care system for children and addicted parents and regulating of suppportive rules are obvious and of superme value.
    Keywords: Child Abuse, Addiction, Opiates, Self Introducer Clinic
  • Gh. Bagheri, H.R. Samari Khalaj, D. Khorshidi, M. Cheraghi Docheshmeh, M. Izadi Pages 45-52
    Background And Objective
    Despite the voluminous amount of studies in the field of exercise sciences over the past three decades, there remains a paucity of information on the activity patterns and physiological responses to exercise in people with disability. The aim of this study was to investigate the effect of an exercise-rehabilitation aerobic program on the cardiovascular fitness, maximal oxygen uptake (VO2 max) and oxygen pulse for children with spastic cerebral palsy (Diplegia) and their comparison with healthy children.
    Materials And Methods
    The experimental group for this semiexperimental study comprised of 18 (10-14 years old) diplegic spastic cerebral palsy children (CP) with average hight (131 ± 6.34 cm) and weight (29.83 ± 5.64 Kg) selected with the consent of their parents as well as specialist physician. Eighteen normal children were randomly designated as the control group. The variables of the experimental group were measured before and after the exercise-rehabilitation program according to Mac Master protocol on cycle ergometer at the laboratory conditions. Then these values were compaired with those of the control group. The experimental group performed exercise program for a period of three months, three times a week with intensity average 144 bpm of heart rate. Each session lasted 20-25 minutes for each subject.
    Results
    The exercise-rehabilitation program led to enhancement of the maximal oxygen uptake (VO2 max) at the patient group. The oxygen pulse (VO2/HR) of the patient group was significantly lower than that of the normal group and the exercise program improved this variable (p<0.05).
    Conclusion
    This study indicated that in the spastic patients the lack of activity and being sedentary for a long time increases spasticity, the involuntary movements lead to a decrease in cardiovascular fitness and aerobic capasity and an increase in energy cost during exercise or daily activity as compared with normal people. The Rehabilitation program and exercise, even for short time or at low intensity leads to an improvement in the variables under study and enhances cardiovascular efficiency in these patients.
    Keywords: Spastic Cerebral Palsy, Oxygen Pulse, Rehabilitation, Cardiovascular Endurance, Submaximal Aerobic exercise
  • Sh. Ahmadpour, M.M. Taghavi, H. Haghir Pages 53-60
    Background And Objective
    There are few studies on application of Demineralized Bone Matrix (DBM) in presence of a disease, such as type I diabetes. The aim of this study was to determine the osteoinductive and osteoconductive effects of DBM on the repair of alveolar bone in diabetic rats treated with insulin.
    Materials And Methods
    This experimental study was carried out on 50 adult male (8 weeks old) rats (200-250g body weight). The animals were divided into four groups as follow: first group, containing 8 animals, as control group and second, third and fourth groups, containing 14 animals (in each group), were diabetic groups. Diabetes was induced by alloxan. Among the diabetic groups, only group 4 received 1 unit of Insulin NPH daily. After 10 days, the upper right incisor tooth was extracted and the socket was filled with DBM in groups 3 and 4. At the end of the first and second weeks, half of the rats in each group were decapitated. The specimens were prepared and stained with H&E (Hematoxylin-Eozine) method. The histological changes around the DBM particle showing osteoblastic activity were studied.
    Results
    In group 4, at the end of first week, osteoblastic activity and formation of bone trabecula and collagen fibers(5 from 7 animals), and at the end of second week, osteogenesis with formation of more and thicker bone trabecula in vicinity of DBM was observed. In group 3, at the end of first week, osteoinductivity and osteoconductive effects were seen in some area around DBM Particles (3 from 7 animales), meanwhile degeneration of bone matrix were seen by osteoclastic activity. At the end of second week, osteogenesis was dispersly seen. In group 2, hematom and inflammation were the dominant features at the end of first week and at the end of second week, osteogenesis was seen weakly. In group 1, histological findings at the end of first and second weeks, were osteogenesis around periodental ligament (PDL) and osteogenesis with formation of bone trabecula respectively.
    Conclusion
    our results indicated that DBM particles can stimulate undifferentiated cells to start differentiate to pro-osteoblast and osteoblast in control diabetic rats, so osteogenesis in this group, was better in comparison with other diabetic groups and it is a good mater for graft.
    Keywords: Type 1 Diabetes_Demineralized Bone Marix_Alveolar Socket_Rat
  • H. Labaf, K. Nazari Moghadam, K. Honardar Pages 61-66
    Background And Objective
    One of the great challenges in dental practice is root perforation sealing. At present time, there are two therapeutic methods for perforation, filling and surgical removal of affected area. In this in vitro study, we compared the sealing ability of two implanted materials, Iranian domestic Mineral Trioxide Aggregate (Root MTA) and foreign (Pro root MTA).
    Materials And Methods
    In this experimental study, 58 selected maxilary and mandibular molar teeth were assigned into four experimental groups of 13 teeth and 2 groups of three teeth as control. Availability of the cavities was assessed prior to perforating of the furcal areas utilizing a No. 2 round bur. The defects were then filled using foreign MTA (Pro root) and Iranian MTA. All of the subjects were incubated for 72 hours. In the next step, nail polish was applied in two layers to the surfaces of the teeth, except for the perforation areas and coronal portions which were filled with Amalgam. Once the nail polish dried, they were placed into 2% fuchsine solution for 12 hrs. The teeth were then mesio-distally resected using 72mm disk and evaluated separately by two endodontists using a stereomicroscope with a magnificantion of × 20. Data were analysied by T-test and ANOVA.
    Results
    Results indicated that there was a significant difference between the two groups regarding dye leakage (p=0.025). Pro MTA showed a lower leakage compare to Iranian MTA (root MTA).
    Conclusion
    The quality of Root MTA as a filling material may need to be improved in order to gain enough qualification as an alternative to Pro root MTA.
  • H. Fayyaz Monfared, M. Hamzeh Pages 67-76
    Background And Objective
    Nowadays, dentofacial deformity is one of the most common problems which can influence all aspects of human's life. Howerer, not all people with these deformities are aware of their problem and even refuse to seek orthodontic treatment. The aim of this study was to assess the need and demand for orthodontic treatment among guidance school's pupils in the year 2005- 2006.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study 750 students including 420 girls and 330 boys from guidance school were examined. The clinical occlusal relationships were evaluated, then the need for orthodontic treatment was estimated by using Index of Treatment Need (IOTN). Demand was assessed with a closed questionnaire containing reasons for acceptance or refusal of orthodontic treatment.
    Results
    Overall frequency of malocclusion was 50.55% with a higher frequncy among girls (p<0.05), compare to boys 41.53% of the pupils, most of them with increased overbite, sought orthodontic treatment. The demand for treatment was the same in boys and girls in mild malocclusions, but in severe cases girls had more demand. The demand rate was significantly higher in pupils with high socioeconomic levels (p<0.05), parents education had no significant effect on this value.
    Conclusions
    Considering our findings, seeking orthodontic treatment in pupils with dentofacial deformity is not based on parent's education, but economic condition is a major limiting factor in this field.
    Keywords: Orthodontic Treatment, Need, Demand, Dentofacial Deformity
  • S.M.J. Mortazavi, A. Jafarzadeh, M.H. Khosravi, J. Ahmadi, L.A. Mehdipour, B. Behnejad, M. Pourgholami, A. Manshoori Pages 77-84
    Background And Objective
    The immunosuppressive effects of high doses of ionizing radiation have long been known. Recently, in human and experimental animal models it has been reported that low dose radiation may have immunostimulatory effects. The aim of this study was to evaluate the effects of low doses of diagnostic X-ray on cell mediated and humoral immune responses in a Balb/c animal model.
    Materials And Methods
    In this experimental study, three groups of male Balb/c mice were exposed once, twice and three times to 30 mGy X-ray radiation. Two to 4hrs after the irradiation, the delayed type hypersensitivity (DTH) and humoral responses to sheep red blood cell (SRBC) were measured and compared to the responses of sham and control groups.
    Results
    The mean titer of anti-SRBC antibodies in two-times irradiated (74.66±26.12) and three-times irradiated (128±70.1) groups were significantly higher than those of the control (26.66 ± 8.26) and sham (28.8 ± 20.86) groups (p<0.001). However, no significant differences were observed between the mean titer of anti-SRBC antibodies in one-time irradiated (22.4±8.76) and either control or sham groups. Similarly, comparing DTH responses showed that the differences between either two-times irradiated (12.2±3.9) or three times-irradiated (6.9±3.7) and control (4±0.2) or sham (4.3±3) groups was statistically significant (p<0.001).
    Conclusion
    Theses results showed that twice and three-times irradiated mice demonstrated significant stimulatory effects on both DTH and antibody responses. However, one-time irradiated animals did not exhibit any bio-positive effect on DTH and humoral responses. Moreover, no statistically significant difference was observed between the DTH and antibody responses of two-times and three-times irradiated mice.
    Keywords: X-ray, Low Dose Radiation, Cellular, Humoral Immunological Response
  • R. Darakhshan Page 85
    Background And Objective
    Hymenolepis is a comman parasitism disease in the developing countries that usually is manifested with nonspecific symptoms and this desease diagnoses accidently. In this case report, a 6 year old boy sufferd from fever, tremor, meningismus, weight loss and abdominal pain has been described. Case Report: He had experienced a weight loss of about 5 kg and reported a periodic fever predominantly at nights for 2-3 months. Primary tests including, CBC, Urine analysis, Stool examination(S/E) and LP were normal. Clinical examination showed three mobile submandibular lymph nodes with maximum size of 1×1 cm. A solid and tender epigastric mass extended to the umbilical region was also detected. The abdomen was soft with no organomegaly. Abdominal sonography confirmed the presence of a hang mass 66 x 25mm in size, located between aorta and superior mesenteric artery in epigastric region causing a space between aorta and superior mesenteric artery was detected. CT-Scan showed mesenteric lymph nodes as multiple and integrated masses. The report of MRI, performed to exclude brain metastase and the MRI was normal. In bone marrow aspiration and biopsy, megakaryocytes and hypereosinophilia and an increase of PMN were detected. Since the signs and symptoms including headache and lethargy continued, an explorative and therapeutic laparatomy was conducted. The second stool exam after operation was positive for H.Nana eggs. Liver biopsy showed an eosinophilia. The patient was treated with niclosamide. The patient's clinical presentation improved four days after treatment with no changes in the size of mass prednisolon was added to niclosamide. The mass was reduced 10 days after treatment and S/E turned to negative for H.nana egg. The patient was discharged and after month, there was no sign of the mass in abdominal sonography. The patient completely recoverd in the next year but the serology test of H.nana remained positive.
    Conclusion
    In conclusion, in the light of this case the results of other similar studies, we suggest that H. nana be included among the intestinal parasites to be investigated in newly arrived children from low hygiene areas. Because H.nana infections may presrnt with unusual and nonspecific manifestations.
    Keywords: Hymenolepis Nana, Abdominal Mass, Meningismus